Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu internetowego flashmaps.pl

1. Zagadnienia ogólne

Administratorem danych osobowych gromadzonych za pośrednictwem niniejszej strony internetowej jest firma:

novatrasa Agnieszka Kuśnierkiewicz

ul. Powstańców Wielkopolskich 12/5
61-895 Poznań
NIP 7781456016
REGON 367691190

kontakt z nami: biuro@flashmaps.pl

Nasza Polityka Prywatności została stworzona, aby w jasny sposób pokazać wykorzystywanie Danych Osobowych naszych klientów. Dane Osobowe z kolei, zgodnie z definicją zawartą w art. 6 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm., są to wszelkie informacje, które dotyczą lub dają możliwość zidentyfikowania, skontaktowania się lub lokalizacji danej osoby.

Dokument ten został przez nas zaktualizowany 24 maja 2018 r. 

2. Kiedy i jakie Dane Osobowe pozyskujemy od naszych użytkowników?

Informacje od naszych Użytkowników zbierane są przez nas w trakcie składania zamówienia lub wysłania zapytania mailowego. Podanie danych, takich jak adres mailowy lub pozostałe informacje umożliwiające nam zrealizowanie zamówienia, jest dobrowolne, jednakże brak ich wskazania może spowodować brak możliwości realizacji zamówienia z  korzystania z naszych usług.

3. Po co właściwie pozyskujemy Dane Osobowe? Jakie są podstawy prawne?

Dane Osobowe Użytkownika i Klienta są przez nas przetwarzane zgodnie z:

  1. Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)  
  2. Krajowymi przepisami prawa odnoszącymi się do ochorny danych osobowych,
  3. ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. 2002 Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

Dane Osobowe są przez nas pozyskiwane wyłącznie do realizacji celów dla których zostały pozyskane, tj.:

  1. wywiązania się z zawartej z Użytkownikiem umowy,
  2. planowania rozwoju usług sprzedażowych,
  3. planowania strategii reklamowej,
  4. wywiązania się z obowiązków nałożonych prawem, tj.: fakturowania, przechowywania dokumentów księgowych,
  5. zapewnienia bezpieczeństwa świadczonych przez nas usług,
  6. udzielenia odpowiedzi na składane reklamacje.

4. Zgodnie z zasadami wskazanymi w Rozporządzeniu RODO, zapewniamy, że przetwarzane przez nas Dane Osobowe są zgodne z zasadami:

  1. zgodności z prawem, rzetelności i przejrzystości - dane przetwarzamy zgodnie z prawem, w sposób rzetelny i przejrzysty dla osoby, której dotyczą,
  2. ograniczenia celu - zbieramy je w konkretnych, wyraźnych i prawnie uzasadnionych celach, nie przetwarzamy dalej w sposób, który jest niezgodny z tymi celami.
  3. minimalizacji danych - stosownie oraz obejmując ograniczeniami do tego, co niezbędne do celów, w których są przetwarzane.
  4. prawidłowości - dane przetwarzane są w sposób prawidłowy, a w razie potrzeby są uaktualniane.Należy podjąć wszelkie rozsądne działania, aby dane osobowe, które są nieprawidłowe w świetle celów ich przetwarzania, zostały niezwłocznie usunięte lub sprostowane.
  5. ograniczenia przechowywania - przechowywane w formie umożliwiającej identyfikację osoby, której dane dotyczą, przez okres nie dłuższy, niż jest to niezbędne do celów, w których dane te są przetwarzane.
  6. integralności i poufności - przetwarzane w sposób zapewniający odpowiednie bezpieczeństwo danych osobowych, w tym ochronę przed niedozwolonym lub niezgodnym z prawem przetwarzaniem oraz przypadkową utratą, zniszczeniem lub uszkodzeniem, za pomocą odpowiednich środków technicznych lub organizacyjnych.

5. Dostęp do Danych Osobowych

  1. Do danych osobowych zbieranych przez nasz sklep, bezpośredni dostęp ma jedynie właściciel sklepu. 
  2. Dane Osobowe mogą być udostępnione podmiotom uprawnionym do ich otrzymania - zgodnie z przepisami prawa, tj. właściwym organom wymiaru sprawiedliwości.
  3. Klienci posiadający w naszym sklepie Konto Klienta mają zapewniony dostęp do wskazanych przez siebie danych osobowych oraz możliwość ich ciągłej modyfikacji. 
  4. Jeśli Klient chce usunąć dane osobowe ze zbioru danych, może to zrobić wypowiadając umowę o świadczenie usług drogą elektroniczną.

6. Ochrona danych osobowych

Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić wysoki poziom bezpieczeństwa przetwarzanych przez nas Danych Osobowych. Są one przechowywane w bazie danych, w której stosujemy środki techniczne zapewniające ochronę danych zgodnie z przepisami prawa.

7. Pliki cookies

  1. Poprzez piki cookies należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  2. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  3. Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Wykorzystujemy te pliki do:
    a) możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu
    b) dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę
    c) do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika.
  4. Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.
  5. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego
  6. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia użytkownika.
  7. Użytkownicy sklepu www.flashmaps.pl  mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

     Przykładowe opcje edytowania w popularnych przeglądarkach:

  1. Informujemy, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie naszej strony internetowej.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl